Deuren afhangen in Almere, Muiderberg, Naarden en omstreken?

Wilt u een binnendeur of buitendeur afhangen in Almere, Muiderberg, Naarden en omstreken? De Klussenier Robert Hollenberg is uw klusbedrijf!

U wilt de deuren in uw huis natuurlijk allemaal recht hebben hangen. De Klussenier Robert Hollenberg kan daar voor zorgen. Het afhangen van een deur klinkt misschien niet spannend, maar er komen aardig wat exacte werkzaamheden bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • het meten van de sponningmaat;
  • op maat zagen van de deur;
  • op de juiste plek de scharnieren plaatsen;
  • repareren en schilderen van de kozijnen en deuren.

Check eerst het kozijn

Controleer voordat u een deur laat plaatsen eerst het kozijn. Het kan voorkomen dan het kozijn zijn beste jaren gehad. Als de kwaliteit van het kozijn minder goed is, dan moet deze ook vervangen worden. Dit voorkomt dat de deur scheef komt te hangen, waardoor tocht en kou in de woning voorkomen wordt.

Verschil tussen binnendeuren en buitendeuren

Tussen binnendeuren en buitendeuren zit een groot verschil. Dit zit voornamelijk in de kwaliteit van de deur. Een buitendeur moet goed bestand zijn tegen de verschillende weersinvloeden dan een binnendeur. Dit is omdat de buitendeur dient als een scheiding tussen de binnen- en buitenkant van het huis. Hierdoor zal het onderhoud bij een buitendeur ook intensiever zijn dan bij een binnendeur.

Soorten binnendeuren

Paneeldeur

Een paneeldeur is een veelvoorkomende deur in oudere huizen. Een paneeldeur is opgedeeld in verschillende vlakken (panelen). Deze deuren zijn meestal gemaakt uit hout, soms zijn een of meerdere panelen van glas. Het voordeel van paneeldeuren is dat ze in allerlei verschillende soorten te krijgen zijn. Gekozen kan worden voor horizontale of verticale panelen, maar ook panelen met glas-in-lood zijn een mogelijkheid. 

Schuifdeur

Een schuifdeur kan een mooie, stijlvolle deur kan zijn en daarbij goed passen bij het interieur. Daarnaast neemt een schuifdeur ook weinig reuimte in, dat is vooral handig bij een kleine woning. Dit komt doordat een schuifdeur geen draaihoek heeft. Een schuifdeur kan ook goed weggewerkt worden in een wand, muur of kastenwand. Hierdoor wordt de ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Vouwdeur

Een vouwdeur is eigenlijk een wandje, wat bestaat uit panelen, dat binnen een mum van tijd tevoorschijn kan komen. Doordat de verschillende panelen langs elkaar schuiven, of in elkaar vouwen, neemt een vouwdeur zeer weinig ruimte in. 

Soorten buitendeuren

Voordeur

Voordeuren zijn te vinden in alle soorten en maten. De meest voorkomende voordeur is de karakterastieke houten voordeur. Bij veel huizen past een houten voordeur goed bij het huis, maar daar staat wel tegenover dat een houten voordeur regelmatig onderhoud nodig heeft. Mocht u een voordeur willen die minder onderhoud nodig heeft, dan kunt u kiezen voor een aluminium of PVC voordeur. Welke optie het beste is voor u kan De Klussenier Robert Hollenberg u vertellen. 

Tuindeu

Tuindeuren aan de achterzijde van uw huis kunnen zorgen voor een mooie opening naar buiten. Meestal hebben tuindeuren grote glazen ramen erin. Daardoor heeft u met tuindeuren een mooi uitzicht op de tuin en valt er veel daglicht van buiten de woonkamer in. 

Duodeur

Een duodeur is een deur waarbij de boven- en onderzijde afzonderlijk van elkaar te openen zijn. De oorspronkelijke toepassing van een duodeur komt van de boerderij. Een duodeur heeft geen effect op de veiligheid van uw huis. De deur wordt voorzien van een speciale duosluiting en een driepuntsslot. Hierdoor is een duodeur net zo veilig als een normale voordeur. 

Schuifpui

Om ervoor te zorgen dat vanuit de achterzijde van uw huis zo veel mogelijk licht naar binnen valt en om de scheiding tussen de tuin en het huis zo klein mogelijk te maken kan een schuifpui gemaakt worden. Een schuifpui is eigenlijk een heel groot raam, die ook open kan. Hierdoor valt er veel licht door de ramen van de schuifpui het huis in. Ook vloeit uw woonkamer met een schuifpui mooi over in uw tuin. 

Kiest u ervoor om uw deur te laten afhangen door een professional? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

De Klussenier Robert Hollenberg, uw veelzijdige vakman

De Klussenier Robert Hollenberg
De Klussenier Robert Hollenberg

Elvis Presleystraat 80
1311 HT Almere

Dien uw offerte-aanvraag in   

036 540 16 69
06 2010 1651
r.hollenberg@klussenier.nl

Ingeschreven bij KvK onder nr. 56133480

 
Loading...